1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Cumhuriyet coşkusu

09.30’da Hükümet Konağı avlusunda yapılan törene Midyat Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Yrd., daire amirleri, askeri komutanlar, memurlar, öğretmenler, öğrenciler ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

Tören, Bayram Midyat kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Mahfuz Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan askerlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşundan hemen sonra Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müzik öğretmeni Meral Aşçı eşliğinde öğrencilerden oluşan koro İstiklal Marşı'mızı okudu.

Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törenin açılış konuşmasını Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz yaptı. Yılmaz Konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 82. Yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlandığını belirterek, "Büyük Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyetimiz çağdaş ve uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Türk ulusu sevgili Atatürk’ün çizdiği bu yolda çağdaş toplumlar gibi ilim teknik ve sanatta her geçen gün saygın yerini almaktadır. Türk ulusunun huzuru, refahı ve çağdaşlaşma mücadelesi her ferdin en temel vazifesi olmalıdır. Bu vazifenin ifası çağdaş medeniyet yolunda daima çalışma ilim ve teknikte ilerleme milli ve manevi değerlere saygı ve Atatürk’ün düşünceyle mevcuttur. Büyük Türk milleti Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında çağdaş uygarlık yolunda sonsuza dek yaşayacak ve ilerleyecektir. Bugünleri bizlere armağan eden Türkiye cumhuriyetini kurun başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Lise ve ilköğretim okullarında dereceye giren şiirler ve kompozisyonlar öğrenciler Cumhuriyet Bayramıyla ilgili şiirlerini okumalarının ardından, Esentepe ilköğretim Okulu ve 75. İMKB İlköğretim okulu öğrencileri folklor ekibinin gösterisi törene katılanlar tarafından büyük beğeni ve alkış topladı.

Ayrıca cumhuriyetin kuruluşunun 82. yıldönümü nedeniyle okullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Yılmaz, Garnizon Komutanı Erkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Baysal tarafından verildi.

Öğrencilerin geçişinden sonra, askeri birliklerin geçişi ve zırhlı birliklerin oluşturdukları konvoy büyük ilgi çekti.

Tören tüm okulların geçit töreninden sonra son buldu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:54:17
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 16:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?