22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Emniyet'ten muhtarlar toplantısı

Midyat ilçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, merkezdeki mahalle muhtarlarıyla bilgilenme toplantısı yaptı.

Emniyet Müdürlüğü lokalinde yapılan toplantıya merkezdeki 9 mahalle muhtarı katıldı.

Eğitim, çocuk hakları, terör ve işsizlik konularına değinen Müdür Buğdaycı, bunların iyi takip edilmeleri halinde Midyat’ın gerçek huzur ve refah ortamını yakalayacağını belirterek "Bu ortam siz muhtarların desteği ve çabalarıyla olacak. Midyat güzel bir ilçe ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ilçeyi ziyarete geliyor. Her bakımdan hazırlıklı olmak ve ilçeyi her yönden yaşanılabilir bir duruma getirmek için el ele verip çalışmalıyız” dedi.

Buğdaycı, şunları söyledi: “Muhtarların modernleşmesi teknolojiyi takip etmeleri gerekiyor. Bazı muhtarlar birkaç dönemdir seçiliyor ama mahallesindeki vatandaşları hala kayıt altına almamış. Birçok muhtarın bilgisayarı yok. Muhtarlar kendi mahallerindeki hiç kimseyi tanımıyor. Hiç kimsenin kayıtlı kendilerinde yok. Mahalleye evine getiren veya taşınan belli değil, mahalledeki evlerin kayıt altına alınması şart, muhtarın mahallesini avunun içi gibi bilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde huzuru sağlayabiliriz.

Midyat büyük bir ilçe gece gündüz görevlendiriyoruz ekiplerimizi görevlendiriyoruz ama yine de hırsızlıklar oluyor, eşgalini belirlediğimiz olaylar var bazılarınınkini de hala belirleyememişiz. Ama vatandaşlar bize hırsızları ihbar etme konusunda yardımcı olmuyor. Sadece olay bittikten sonra hırsızlık ihbarı yapıyor. Buda işe yaramıyor çünkü hırsızlar profesyonelleşmiş artık iz bırakmıyorlar.”

Midyat’ta iş var ama vatandaşlar iş yapmıyor. Rahat iş arıyor bunu da bulmayınca zamanını sabahtan akşama kadar kahve köşelerinde ve kaldırımlarda oturarak harcıyor. Vatandaşların birçok zahmete katlanarak çalışıp kazandıkları paraları bazı kendini bilmez hırsızların bu vatandaşlarımızın malına göz dikip çalmaları insanlıkla bağdaşmayan bir davranıştır. Bunların son bulmasını istiyoruz. Bu şekilde bir yere varılmaz, sizlerde çalışın ve alın terinizin karşılığını yiyin.

Özellikle yardım alacak fakir vatandaşların hakkını ihlal etmemek için zengin kişilerin fakirlik kâğıtlarını imzalamamalarını istedi.

Emniyet Müdürü Buğdaycı son olarak konuşulanların mahalledeki vatandaşlara anlatılmasını istedi.

Muhtarlar da bilgi alışverişi için bu tür toplantıların iyi olacağını ve sürekli tekrarlanmasını istediler.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 22:40:02
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 01:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?