1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Fidan kampanyasına Midyat'tan start verildi

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca başlatılan “15 milyon aileye 15 milyon fidan” kampanyası çerçevesinde Vali M. Temel Koçaklar başkanlığında Mardin’de dağıtılacak “17 bin aileye 17 bin fidan” dağıtım çalışmasına Midyat’ta start verildi.

Fidan dağıtım törenine Kaymakam Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Albay Kudret Erkan, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan daire amirleri, sivil toplum kuruluş örgütleri, parti temsilcileri, öğrenciler, idareciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, “ ağaç ve yeşillik bir medeniyetin seviyesini göstermektedir. Bu amaçla başlatılan ağaç dikme kampanyasını çok anlamlı buluyorum. Kampanyanın Midyat’tan başlaması da ayrıca mutluluk verici bir gelişme” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, "Dikilen ağaçlar sayesinde ilçemiz daha güzel ve daha yeşil bir gönüme kavuşuyor. Belediyenin bu anlamda çok güzel çalışmaları var. Ağaç dikme ve bakımının yaygınlaştırılması lazım. Bunu da çocuğa küçük yaşta aşılamak gerekiyor. Ağaçları dikip öylece bırakamayız çocuklar nasıl bakım istiyorlarsa ağaçlar da aynı şekilde bakım istiyor. Ağaç diken ve bakımını yapan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

75. Yıl İMKB İlköğretim okulu folklor ekibi oyunlarını oynadıktan sonra Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı tarafından fidanlar dağıtıldı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 22:04:28
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 00:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?