1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kayalıpınar’da anma töreni

Midyat Kaymakamlığı'nca 1993 yılında Kayalıpınar-Kayalar köy yolu arasında döşenen mayının patlaması sonucu hayatlarını kaybeden 23 kişi katledilişlerinin 12. yıl dönümünde anıldı.

Anma programına Midyat kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, daire amirleri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş örgütleri, siyasi parti temsilcileri, civar köy ve beldelerdeki vatandaşlar katıldı.

Köy meydanında yapılan konuşmalarının ardından, ölenlerin ruhuna, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik dualar Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç tarafından okunduktan sonra şehit olan vatandaşların mezarlarının başında da fatiha okundu ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz yaptığı konuşmada, “Devlet ve millet düşmanları yıllarca bu topraklar üzerinde nifak tohumları ektiler ama yinede vatanın ve milletin bölünmez birlik ve beraberliğine dayanamayarak dağılıp gittiler. Bu memleketin hepimizin olduğunu unutmamalıyız. Yapılan bu katliamın acılarını unutmak mümkün değil. Şehit olan bu kardeşlerimizin üzüntüsünü bizde en derinden yaşıyor ve kalbimizde acısını taşıyoruz. Yakınları ve akrabalarının tekrar başları sağolsun diyoruz” dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten ise, terör örgütü uzaktan kumandayla patlattığı mayınlarla masum vatandaşlarımızın canlarını katlettiğini belirterek, "Terör örgütleri, bugüne kadar hep masum insanların kan ve gözyaşları üzerinde hesaplar yapmıştır. Ecnebi devletlerin amaçları güdülerek bizim insanlarımız arasına ayırımcılık tohumları yeşertmek istenmiştir ama bu güne kadar hep düşünceleri başarısızlıkla sonuçlanmış vatandaşlarımız en kötü günde bile birlik ve beraberliğini bozmamıştır” diye konuştu.

Köylüleri temsilen konuşan İbrahim Özdemir'de,  “Dünyada çocuklar kendilerini nasıl korusun? Savunmasız insanların kanını akıtan terörün masum insanları ve çocukları nasıl katlettiklerini gördük. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz. Masum ve savunmasız insanların kanı boşuna akıtılmaz” şeklinde konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:25:08
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 11:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?