28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Midyat’ta sel felaketi!

Midyat ilçesinde dün akşam saatlerinde yağan yağmurun etkisiyle eriyen kar kanalizasyon sularının taşmasına neden olurken sel meydana geldi ve birçok evi su bastı.

Kaymakamlıkta kriz masası oluşturuldu ve hasar tespit çalışmalarına başlandı. Belediye ekipleri dün geceden beri su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dün akşam saat 22.00 sularında evlerinin su bastığını haber veren vatandaşlarına imdadına belediye ekipleri koştu.

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz evlerini su basan vatandaşları ziyaret etti ve geçmiş olsun dedi.

İlçe genelinde birçok evin bodrum katı ile bazı işyerlerinin ambarları taşan kanalizasyon sularıyla doldu ve küçük çapta maddi hasara neden oldu. Ayrıca Fatih ve Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu ile 2 nolu sağlık ocağının kazan daireleri de sular altında kaldı.

Yaklaşık 100 evin su bastığını bildiren İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, “can kaybının olmaması bizleri sevindirdi. Her şey gayet normal endişelenecek bir durum yok” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “su baskınlarını yerinde inceledim çok az sayıda vatandaşımızın maddi hasarı olmuş. Çoğu kişinin sadece bodrum katlarına su girmiş ve buralarda da kimse oturmuyor sadece kömür ve odunları ıslanmış maddi durumu düşük olup ta hasarı olan vatandaşlarımıza da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapacağız” diye konuştu.
Mehmet Halis İş/ KentHaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 08:44:48
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 16:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?