1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğretmenler günlerini kutladı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Midyat'ta çeşitli kutlama etkinlikleri yapıldı.

İlk kutlama töreni Atatürk anıtının önünde yapıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu

Ardından Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Meral aşçı yönetiminde İstiklal Marşı’nı okumasından sonra Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevzi Aslan yaptı. Aslan, "Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir” dedi.

Daha sonra Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans salonunda bir kutlama töreni yapıldı.

Burada emekli öğretmenler adına konuşmayı emekli öğretmen M. Masum Tan yaptı. Tan konuşmasında şunları söyledi: "Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarından çocuk ve gençlerin eğitim, öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir.

Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri, rolü ve önemi değeri nedir, sorularını belirlemek ve öğretmeni olası gerekli yüce onura oturtmaktadır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile arasındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir.

Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte öğretmenler günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür."

Aday öğretmenler adına konuşmayı ise Endüstri Meslek Lisesi aday öğretmeni Tülin Suna yaptı. Suna da konuşmasında şunları dile getirdi:

“Öğretmenlik gibi önemli bir görevin bilincini taşıyarak hep birlikte koşalım çağdaş, uygar bir yaşama. Sevgiyle büyütelim, o küçücük dünyalar, sevgisiz kalıp da savrulmalarına izin vermeyelim. Korkmasınlar bizden. Sadece sevgimizi kaybetmekten korkmanın verdiği azimle çalışsınlar, kanıtlasınlar bize kendilerini.

Pencerelerini açsınlar, kocaman ama sevgisiz kalmış bahçelerini. Yüzlerce binlerce biz yetiştirmek için çalışalım ki çağdaş eğitim sisteminin hedeflediği insan modelleri yeşersin ülkemizde."

Törende lise ve ilköğretim okulu öğrencileri hazırlamış oldukları şiirleri seslendirdiler. Daha sonra aday öğretmenlerin yemin merasimine geçildi. İmam Hatip Lisesi Müdürü M. Şefik Evsen tarafından yemin andı okudu, aday öğretmenler de eşlik etti.

Son olarak öğretmen M. Salih Aslan tarafından hazırlanan “Dünden bugüne öğretmenlik mesleği” konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Törende ayrıca, emekli öğretmenlere Mardin Valisi M. Temel Koçaklar tarafından “hizmet şeref belgesi” verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 22:59:11
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 05:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?