1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Polis Haftası kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 161. yıldönümü ve Polis Haftası nedeniyle kutlama programı yapıldı. Midyat Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Kudret Erkan, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Bilkay, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erten Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Selim Baş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı yaptı. Buğdaycı konuşmasında, “Zor olduğu kadar onurlu bir mesleğimiz var. Hedefimiz; halkımıza daha iyi hizmet etmek, insanlarımızın güvenlik ve asayiş taleplerini karşılamaktır. Daha iyi hizmet talep eden halkımızın isteklerine kulak vereceğiz. Daha iyi, daha şeffaf, daha demokratik, daha sevecen ve daha güven verici polisin her zaman arayışı içerisinde olacağız. Aldığımız her eleştiri, arzu edilen güvenlik hizmetlerinin sunulmasında önümüzü aydınlatan bir fener olacaktır. Yapacağımız her olumlu hizmet, ileriye doğru atacağımız her adım, bu ülke için kanlarını veren şehitlerimizin hizmetlerini ebedileştirecektir” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz da, “Polisimiz vatandaşların hak ve hürriyetlerine riayet ediyorlar. Halkın huzur ve rahat içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gece gündüz çalışıyorlar. Yaptıkları başarılı çalışmalarla halkın huzurunu bozan kişileri de yakalayarak bunu engelliyorlar” dedi.

İlk ve ortaöğretim okulları arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren şiirler okundu. Ardından dereceye girenlere ödülleri davetliler tarafından verildi.

Günümüzde Türk Polisi Teşkilatı isimli sinevizyon gösterisinden sonra polis marşı okundu. Daha sonra, polis haftası nedeniyle mahalleler arasında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında şampiyon olan Yeni Mahalle, ikinci Işıklar Mahallesi ile üçüncü Gölcük Mahallesi'ne kupaları verildi. Ayrıca maçlarda görev alan beden eğitim öğretmenlerine de teşekkür plaketi verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 22:00:23
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 14:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?