18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ramazan coşkulu başladı

İslam dünyası manevi bir iklime bugün ilk adımını attı. Bolluğun, bereketin, şefkatin, dostluğun, yardımlaşmanın, barışın ve kardeşliğin sembolu Ramazan-ı şerif’e bir kez daha 'merhaba' dedik.

ÇARŞI-PAZAR BEREKETİ

Çarşı-pazar Ramazan-ı Şerif’in “bolluk ve bereketiyle” şenlendi. Halk, oruç, sahur, iftar, teravih, davul ve hayırsever vatandaşlar, yepyeni bir atmosfere adım attık. Dün insanlar, sahur ve iftar için, esnafa konuk oldu. Allah’ü teala’nın insana bahşettiği nimetlere, imkanı ölçüsünde akın etti. Sofrasında bulundurmak için satın aldı.
Fiyatlar her ne kadar “Ramazan”la artış gösterse de, alımlar istenilen düzeyde olmadığı esnafın tepkisiyle hissediliyordu.

CAMİLER DOLUP TAŞTI

Evet... 11 ayın sultanı mübarek Ramazan’la, camiler dün akşam kılınan ilk teravih namazıyla dolup taştı. Hınca hınç dolan camilerde, hatimler ve cüziler de ardı ardına okundu. Dualar edildi, tövbeler yapıldı.

AF VE MAĞFİRET TALEBİ

Cami imamları, bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını dilerken, cemaati birlik ve beraberliğe çağırdı. Ülkenin huzuru için ayrıca bol bol dua edilmesini isterken, her kesin, bu ayı iyi değerlendirmeye ve Yüce Allah’tan af-mağfiret talep etmeye davet ettiler.

İSLAM DÜNYASINDA FARKLI

Bu arada, bu yıl yine İslam dünyası, Ramazan ayına farklı tarihlerde girdi. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dün oruca başlarken, Türkiye’de ise bugün başladı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Yüksek Din Konseyleri; Ramazan ayının 4 Ekim 2005 tarihinde başladığını duyurdu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 23:31:19
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 13:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?