22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Süryanilerin ruhani papazı Tuma Bektaş öldü

Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaşayan Süryani cemaatinin ruhani papazı Tuma Bektaş hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Körseli Köyü'nde 1938 yılında doğan Papaz Tuma Bektaş, dün Midyat'taki evinde hayatını kaybetti. 1966 yılında Mardin Kırklar Kilisesi'nde Metropolit Hane Dolabani tarafından papazlıkla taltif edilen Bektaş, doğum yeri olan Silopi'ye bağlı Körseli Köyü'nde papaz olarak göreve başladı. 1966-1993 yılları arasında köyünde göreve devam eden Papaz Bektaş, daha sonra Midyat'a gelerek merkezde ve köylerdeki Süryani cemaatine dini hizmetlerde bulundu. Bektaş, Midyat'ta bulunan Mor Şarbel Kilisesi'nde 1993 yılından beri görev yapmaktaydı.

Mor Gabriel Manastırı Genel Sekreteri Yusuf Bektaş'ın babası olan papazın taziyesinde Metropolit Samuel Aktaş da hazır bulundu. Taziyesi Mor Şarbel Kilisesi'nde devam eden Bektaş'ın pazar günü Mor Şemuni Kilisesi'nde defnedileceği ve yurt içinden ve dışından gelecek akraba ve Süryani cemaatinden vatandaşların cenaze merasimine katılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 17:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
k.tekin- gazeteci IP: 85.98.164.xxx Tarih : 18.09.2005 13:35:49
Tuma bey çok sevecen ve şakacı biriydi. Onu seviyordum. Onun vefatına üzüldüm. Ona Allahtan rahmet dilerim. Kemelettin Tekin gazeteci. Ayrıca eşi Hacıye teyze hayatta ise ona da selamlarımı iletiyorum. Yusuf ve yakup beye tazyelerimi sunarım.