1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tarihe yatırım

Midyat Belediyesi tarafından basılan kitaplar Midyat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Midyat Belediyesi yaptığı tanıtım çalışmaları sayesinde yerli ve yabancı turistlerin bakışlarını Midyat’a yönlendirmeyi başarırken bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun girişimleri sonucu Midyat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak tarihi mekanların yer aldığı 10 bin rehber kitap bastırdı.

Midyat’taki esnaflara ve gelen turistlere dağıtılacak kitaplar sayesinde vatandaşların Mardin, Midyat ve Nusaybin ilçelerindeki tarihi mekanları öğrenebilecek.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu yaptığı açıklamada, “daha önceki belediye başkanlığı dönemimizde de bu tür tanıtıcı çalışmalarımız oldu ama bu seferki kitabımız daha kapsamlı ve buralara tur düzenleyecek turistler için bir gezi rehberi vazifesi görecek” dedi.

Nasıroğlu, şunları söyledi: “30 bin kitap bastırdık bunlardan 10 bini Midyat’ın tarihi yerlerini yer aldığı boyama kitabı, 10 tarihi yerlerin yer aldığı tanıtıcı el tarihi yerlerle ilgili Türkçe ve İngilizce bilgilerin yer aldığı gezi rehberi ve evlenecek Midyatlı çiftlerimiz için de evliliğe ilişkin temel bilgilerin yer aldığı bir kitapçık hediye edeceğiz.

Heryıl binlerce yerli ve yabancı turist tarihi şehrimizi görmeye geliyor. Midyat’ı marka yapacağız ve bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. Şuan bile buraya gelen vatandaşlar hayran kalıyorlar yapacağımız çalışmalarla birlikte artık buradan ayrılmak istemeyecekler."


Midyat’ın kentleşmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Nasıroğlu, "Midyat’ı medeniyetin, refahın ve huzurun ve mutluluğun merkezi yapmaya kararlıyız" dedi.

Belediye Başkanı Nasıroğlu, "Midyat’ı kentleşme olarak büyük mesafeler kat etti. Daha önce çöple çamurla uğraşıyorduk. Artık tarihi ve kültürel çalışmalara ağırlık vereceğiz ve bunun da startını verdik. Midyat markalaşma yolunda ciddi adımlarla yürüyor" diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 22:36:41
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 03:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?