15
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

YİBO’da Orman Bayramı Şenliği

Dünya Ormancılık haftası Midyat Gazi YİBO okulunda kutlandı.

İl Çevre Orman Müdürü Vekili Terzan Gürbüz, Midyat Orman İşletme Şefi M. Necat Seyhan, Ağaçlandırma Mühendisi Fahrettin Ay, YİBO Müdürü Zeki Öztaş, Müdür Başyardımcısı Orhan Şaşmaz, öğretmen ve öğrenciler kutlama programına katıldı.

Okulun konferans salonunda yapılan kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. “Türkiye’de Ormancılık ve Faydaları” isimli 25 dakikalık sinevizyon gösterisi yapıldıktan sonra Ağaçlandırma Mühendisi Fayrettin Ay ağaç sevgisi üzerini bir konuşma yaptı.

Ay, konuşmasında; “Ülkemizi geleceğimiz olan siz gençlere emanet edeceğiz. Ormanlara sahip çıkmalı ve onları korumalısınız. Orman yangınlarını önlenmesi için bireysel ve toplumsal olarak üzerimize düşen görevler var. Ağaçları koruyalım ve sevelim. Ağaçların insan yaşamına birçok faydası var. Ülkemiz erozyon tehlikesiyle karşı karşıyadır. Mutlaka fidan dikelim ve onlara sahip çıkalım. Hayvanları otlatırken de yeni yetişen fidanları yemelerini engelleyelim” diye konuştu.

Ağaçlandırma Mühendisi Fayrettin Ay daha sonra okulun bahçesine uygulamalı olarak öğrencilerle okul idaresi ve öğretmenlerle birlikte fidan dikti ve nasıl ekileceği konusunda bilgiler verdi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 00:56:30
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 16:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?