1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yolbaşı hep elektriksiz

Midyat ilçesine bağlı Yolbaşı beldesinde kesilen elektrikler vatandaşı çileden çıkardı.

Midyat’tan sadece 3,5 kilometre uzaklıkta bulanan belde de sonbahara girdiğimiz şu günlerde yağan yağış sonucu belde halkı üç gün elektriksiz kaldı.

Yaklaşık 20 yıldan beri yapılmış olan ve bugüne kadar değiştirilmeyen hava hattı yüzünden sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Belde halkı, “Hangi devirde yaşadığımızı bizler de şaşırdık, millet uzaya nasıl çıkacağının hesaplarını yaparken bizler acaba akşama elektriklerimiz kesilir mi? Geçen gün yağan en ufak bir yağmurda üç gün elektriksiz kaldık. Çocuklarımız okulda aldıkları ödevleri yapamıyorlar. Belde de elektriksiz eski çağ dönemini yaşıyoruz. Yetkilileri çözüm bulmaya çağırıyoruz” diye tepkilerini dile getiriyor.

Belde de yaşanan elektrik sıkıntısı yüzünden Belde Belediye Başkanı Adem Tekin, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı: "Geçen yıl ilk kar yağışında elektiriklerimiz kesildi ve 15 gün elektriksiz kaldık, dünyayla iletişimimiz koptu. Bundan birkaç gün önce yine yağan yağmur sonucu üç gün elektriklerimiz kesildi. Kışa girsek herhalde artık evlerimizde elektriğin nimetinden faydalanamayacağız. Elektiriğe hasret kalacağız.”

Tekin, “Yaşanan elektrik sıkıntının çözümü için yetkilileri çözüm bulmaya çağırıyoruz. Midyat’tan sadece 3,5 kilometre uzaktayız. budaklı köy grup elektrik dağıtım hattı uzun yıllardır hiç bakım görmemiş ve bu yüzden sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Bunun acısını belde halkı çekiyor. Elektrik su ve hava gibi artık şart olmuş.

Elektrik olmayınca hayat duruyor. Elektrik kesintileri yüzünden 15 gün telefonla görüşme yapamadık. Dünyayla iletişimimiz koptu. Acilen budaklı köyü grubu enerji nakil hattının tamamen değiştirilmesi veya ilçe merkezinden beldemize elektrik verilmesi ayrıca beldedeki elektrik hava hattının değiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Beldede 651 elektrik abonesi bulunuyor.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Mardin
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 22:30:17
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 05:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?