1
Haziran
2024
Cumartesi
SPOR

Midyat'a kızlar için judo kursu

Midyat’ta ilk kez açılan Judo kursuna kızlar büyük ilgi gösterdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu Judo kursuna 24 genç kız eğitim görüyor. 3 aylık eğitim sonrasında başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Midyat Kapalı spor salonu ile Gazi Yatılı İlköğretim okulu spor salonunda eğitim veriliyor.

HEM’in görevlendirdiği beden öğretmeni tarafından verilen kurs çok keyifli geçiyor.
Hafta sonları verilen eğitim 3 ay devam edecek. Judo eğitimi alan genç kızlar 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında bir gösteri yapacaklar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Pekacar, kursla ilgili şunları söyledi: “Judo Japonca'da 'centilmen bir şekilde' anlamına gelir. Judo jujitsu savaş tekniğine benzer ve eski zamanlarsa samuray savaşçıları tarafından kullanılan bir tekniktir. Bizler değişik olan bu spor dalını açarak Midyatlı kızların bu tür değişik sportif alanlara ilgilerini çekmek ve özellikle de büyük şehirlerde genç kızların maruz kaldıkları kapkaççılık olaylarına karşı kendilerini korumak içinde bu kursun yararlı olabileceğini düşünüyoruz."

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 13:39:55
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 21:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MÜNİR TUNÇ IP: 78.171.179.xxx Tarih : 19.02.2009 19:45:03

Tebrikler sevgili meslektaşım güney doğu bölgesinde judo gibi bir sporu başlatıp sevdirdiğin için birde musabakalarda yarışacak sporcu yetiştirirsen daha çok sevinirim mardin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum mardinde çok yetenekli sporcu gençler  var sadece keşf edilip ve yetiştirilmesi gerekiyor şimdiden başarılar diliyorum