16
Haziran
2024
Pazar
TURİZM

Görkemli açılış

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez dört yıldızlı bir otel Midyat’ta açıldı. Nahit Midyat Taşı'ndan yapılan dört yıldızlı otel muhteşem bir törenle hizmete girdi.

24 metrekare alan üzerine kurulan otelin 5,5 trilyona mal olduğu ve 55 kişinin istihdam edildiği bildirilirken, 70 odası olan otelin 160 kişilik kapasitesi olduğu açıklandı.

İş adamı Muhittin Ocak ve ortakları tarafından yapılan otelin açılışında Mardin AKP Milletvekili Nihat Eri, Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin Anap Eski Milletvekili Süleyman Çelebi, Vali M. Temel Koçaklar, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Tevfik Baysal, Fethi Oruç, Hayrettin Bilkay, Belde Belediye Başkanları, C.Başsavcısı Bülent Bingöl, daire amirler, sivil toplum kuruluş örgütleri temsilcileri, iş adamları, vatandaşlar ile İdil Belediye Başkanı Resul Sadak da açılışta hazır bulundu.

Davul ve zurnayla karşılanan davetliler, Esentepe İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi'nin sergilediği oyunu izlediler.
Açılışta bir konuşma yapan Matiat Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Ocak, farklı dil ve dinleri barındıran Midyat’ta böyle bir ilke imza atmanın kendisini onurlandırdığını söyledi.

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz ise, "Bu güzel tesisi Midyat’a kazandırarak ilçe ekonomisine katkı bulunmalarından dolayı otel yönetimini kutluyorum. Yapılan bu yatırım milli birliğin, memleketine bağlılığın önemli bir göstergesidir" diye konuştu.

Midyat'ın farlı din ve dillerin birarada yaşadığı, dünyaya örnek bir ilçe olduğunu vurgulayan Yılmaz, ilçede turistik tesislerin azlığı nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamadığını dile getirdi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'de, “Mardin sadece Türkiye’de değil artık bütün dünya ülke insanlarının görmek isterikleri bir yer. Ama daha önce buralarda turistik bir tesisimiz yoktu: Şimdi bunar telafi edilerek yine dünyaya örnek turistik tesisler inşa ediliyor. Midyat’ta bir çim saha eksikliği var bunu da eksikliği de gidermek için çalışacağız” dedi.

Mardin AKP Milletvekili Nihat Eri'de, Mardin'in artık yatırımlar yapılan bir şehir olarak da gündeme gelmeyi başladığını ve çok kısa zamanda birçok önemli tesisin turizme kazandırıldığını söyledi. Eri, "Artık hem Midyat, hem de Türkiye ekonomisi kazanacak. Mardin ve Midyat turizmin yükselen yıldızları. Tarihi değerlerimize sahip çıkmalı ve onları yaşatmalıyız” diye konuştu.

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar ise, turizme kazındırılan tesislerin Midyat’a yeni bir soluk kazandıracağını vurguladı.

Koçaklar, "Buralara gelen artık kendilerini rüyalar âleminde görecek. Çünkü tarihi ve kültürel mimarisiyle dünya örnek olan Mardin turizmde çok ilerledi. Beş yıl sonra Mardin dünya yıldızı olacak. Turizmle birlikte unutulmaya yüz tutmuş telkari ve taş işlemeciliği yeniden hayat buldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Bölünmez, Eri, Vali Koçaklar ve Kaymakam Yılmaz, Midyat’a yaptıkları çalışmalardan dolayı Matiat Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Ocak'a teşekkür ederek plaket verdi.

Açılış töreninde, kurban kesiminden sonra, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 10:34:43
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?