28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

“Uygarlıklar Kenti Midyat”

Ülkemizde 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Midyat'ta da coşkulu bir törenle kutlandı. Midyat Anadolu Lisesi Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü’nün hazırlamış olduğu  “Ülkemizde Turizm ve Midyat’ın Yeri” konulu bir program, Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans salonunda düzenlendi.

Programda, öğrenciler Midyat için yazdıkları şiirleri okudular. “Ülkemizde Tarihi ve Kültürel Yerler” isimli sinevizyon gösterisi yapıldı. Haftayla ilgili, ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve fotoğraf dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, yaptığı konuşmada: “Geçen yıl 40 bin turist buraları ziyaret etti. Bu sayıyı arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Turistler; güven, rahatlık ve temizliğe büyük önem verirler. İlçemizin doğal yapısını ve tarihi dokusunu korumak gerekiyor” dedi.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Midyat, yüzyıllardır din, dil ve ırk ayırımı gözetilmeden kardeşçe yaşamış ve birbirlerinin kültürünü benimsemiş insanların içinde yaşadığı örnek bir ilçedir. Midyat’ın turizmde önemli bir yeri vardır. Son yıllarda halkımız, bacasız fabrika olan turizmin potansiyelini anlayarak, oteller ve işyerleri açıyorlar. Gelen turistlere konukseverlik ve sıcaklığımızı göstermeliyiz. Turistin en çok önem verdiği; çevre temizliği, doğal yapı ve tarihi yerleri korumalıyız ve onlara sahip çıkmalıyız.” Kaymakam Yılmaz, Midyat gibi güzel bir ilçede görev yapmaktan mutlu olduğunu açıkladı.

Mardin Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Murat Dilmen: “Öyle bir memleket ve topraklar üzerinde yaşıyoruz ki; sadece buralarda nefes alabilmek hürriyeti uğruna dünyanın birçok yerinden buralara gelmek isteyen binlerce insan var. Bir gazetenin yapmış olduğu araştırmada, Midyat’ın ilk on kasabanın içinde yer alması beni derinden üzmüştür. Midyat, bir kasaba değil; bir uygarlıklar kentidir, Midyat bir açık hava müzesidir” dedi.

Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Günay, “İnsanlar bulundukları yerden çok uzakta olsalar da anıtları, kentleri, müzeleri, tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve sanat eserlerini yakından görmek isterler. Turizm sadece ekonomik fayda sağlayacağı için değil, insanlar arasında sevgi bağlarını doğurup filizlenmesine yardımcı olduğu için çok önemlidir. Midyat birçok medeniyete beşiklik etmiş farklı dinlere mensup insanların kardeşçe yaşadığı dünyanın nadide yerlerinden birisidir. Bu kardeşlik ortamının bugünlere gelinmesinde tarihin dinamiklerinin katkısı inkar edilemez. Elbirliği ve gönül birliğiyle şirin ilçemizi ve güzel yurdumuzu daha güzel günlere taşımak için çalışacağız” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 22:49:24
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 16:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?