5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

6 çocuk babası kız kaçırdı

Siverek ilçesinde gece yarısı evlerinin silahlı 8 kişi tarafından basılarak 17 yaşındaki A.İ.'nin zorla kaçırıldığını iddia edilen aile, 2 aydır haber alamadıkları kızlarının bulunmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Gürakar beldesinde yaşayan Türkmen aşiretine mensup 17 yaşındaki A.İ., 1 Aralık 2007 günü yakınlarının Siverek ilçesine düğüne gitmesiyle annesi ve 2 küçük kardeşiyle evde kaldı. Aynı beldede yaşayan aşiretlerine mensup evli ve 6 çocuk babası 35 yaşındaki S.B. ile beraberindeki 7 kişinin, uzun namlulu silah ve tabanca ile gece saat 01.00 sıralarında İ. ailesinin evini basarak uyuyan A.İ.' yi silah zoruyla kaçırdığı ileri sürüldü.
Annesinin durumu ağabeylerine bildirmesi üzerine jandarmaya başvuran ağabey Şeyhmus İ., kız kardeşini kaçıran S.B. ve kız kardeşinin kaçırılmasına yardım eden annesinin tanıdığı 4 kişi hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklanırken, S.B.'nin yakalanması için jandarma başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Kaçırılma olayının ardından 2 ay geçmesine rağmen kız kardeşinden haber alamadığını belirten Ş.. İ., "Kız kardeşimin kaçırılmasından sonra tehdit edildiğimiz için Gürakar beldesinden göç ederek Siverek'e taşındık. Şu an perişan bir durumdayız. Hem kız kardeşimden haber alamıyoruz hem de yerimizden, yurdumuzdan olduk. Tüm aramalarımıza rağmen kız kardeşimin izine ulaşamadık. Sabri B.'nin yakınları bize haber gönderiyor, şikayetçi olmazsak gelip teslim olacakmış. Kız kardeşim gönlü ile kaçmadı, zorla kaçırıldı. Bunun için biz şikayetçiyiz ve S.B. ile kız kardeşimin kaçırılmasına yardım edenlerin adalet önünde cezalarını çekmelerini istiyorum" dedi.

Kaçtığından dolayı kız kardeşini öldürecekleri yönünde iddialar ortaya atıldığını ileri süren Ş.İ., şunları söyledi: "Kız kardeşimi niye öldürelim? Biz çok iyi biliyoruz, kız kardeşim gönlü ile kaçmadı. Evimizi basıp silah zoruyla kaçırdılar. Bu olayda kardeşimin bir suçu yok. Kardeşim bulunursa vereceği ifadede zorla kaçırıldığını söyleyeceğine inanıyorum. Biz kimseyi öldürmeyeceğiz, devlete ve adalete güvendiğimiz için bu olayı gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermelerinden yanayız."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 19:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?