7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Benzin istasyonu çöktü

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde petrol istasyonu inşaatının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay Siverek-Bucak feribot yolunda ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar mevkiinde henüz temelinin yeni atıldığı ve inşaat sahibinin isminin belirlenmediği petrol istasyonu inşaatında meydana geldi. İnşaatta kalıpçı ustası olarak çalışan Hacı Akkula, göçük altında kalarak hayatını kaybederken, İsmail Bucak ve Halil Agıragaç isimli işçiler yaralandı. Hacı Akkula'nın cesedi, Siverek Belediye itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla tonlarca betonun altından çıkarıldı. Yaralı olarak çıkarılan İsmail Bucak ve Halil Agıragaç isimli işçiler, Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İsmail Bucak, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Aniden çöken inşaat çalışan diğer işçiler, "Biz bugün petrol inşaatında kalıp işimiz bitirmiştik. Üste beton döküyorduk. Bu sırada Hacı usta, aşağı kalıbın alt kısmında yakınıyla telefonla görüşme yaparken, birden inşaat çöktü. Her taraf toz duman içerisinde kaldı. Bu sırada Hacı usta göçük altında kaldı" diye konuştu.

Öte yandan, çöken petrol istasyonunda görüntü almak isteyen basın mensuplarına inşaatta bulunan vatandaşlar tarafından çekim yapmaları için izin verilmediği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?