30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Düşük ayarlı altına 6 gözaltı

Şanlıurfa'da düşük ayarlı altın basılan atölyeye baskın yapan polis ekipleri, bol miktarda altın ele geçirdi. Olayla ilgili 2'si Suriye uyrukla 6 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlileri, Devteşti Mahallesi 12. Sokak No 16'da bulunan apartmanın altında faaliyet gösteren marangoz atölyesinin içerisinde gizli bir odada gece geç saatlerde sahte para ve altın basıldığı şeklindeki ihbar üzerine harekete geçti.

Gerekli hazırlıklarını yapan polis ekipleri, marangoz atölyesine operasyon düzenledi. Marangoz atölyesinin sağ tarafına özel olarak yapılmış gizli odada 6 şahsın 3 adet makineyle düşük ayarlı altın bastıkları belirlendi. Odada yapılan aramada, 3 adet yuvarlak şekilde kesilmiş baskıya hazır her biri 36 gram gelen 21 ayar altın, 18.5 santim uzunluğunda 3.5 eninde üzerinde 3 adet yuvarlak boşluk bulunan yaklaşık 200 gram ağırlığında altın, altınların kesiminde ve baskısında kullanılan 3 adet pres ve keski makinesi, 1 adet altın basma kalıbıyla altın imalatında kullanılan çok sayıda araç, gereç ve malzeme ele geçirildi.

Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, düşük ayarlı altın basımıyla ilgili olarak M.K, A.Z.İ, M.D.İ, H.K. ile Suriye uyruklu M.Adnan D. ve Mahmoud D. isimli şahısları yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamaları sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 12:46:16
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 12:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?