7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kurye soyguncuları yakalandı

Şanlıurfa'da gerçekleşen altın kurye aracı soygunu aydınlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı'nın 'Pençe' adını verdiği operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Zanlılar, bu sabah geniş güvenlik önlemi altında adliyeye çıkarıldı.

24 Mart 2006 sabahı Şanlıurfa-Mardin karayolunun 34. kilometresinde meydana gelen olayda, seyyar kuyumculuk yapan Hüseyin Ekşi ile Osman Genç'in kullandığı araç sabah saatlerinde durdurularak silahlı saldırı yapılmıştı. Olayda araç sürücüsü Osman Genç yaralayıp, seyyar kuyumcu Hüseyin Ekşi'yi etkisiz hale getiren zanlılar araçta bulunan 17 kilo işlenmiş altın, 1.2 kilo hurda altını ve 2 bin 300 YTL'yi gasp ederek kaçmışlardı.

Silahlı soygun sonrasında bölgede geniş çaplı bir araştırma yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kısa sürede zanlıları yakaladı. Zanlıların soygun sonrası kaçtıkları ve sahte olduğu belirlenen 06 plakalı aracı Mardin Karayolun'da bulan jandarma ekipleri bölgede tedbir alarak beklemeye başladı. Terk edilen araçta parmak izleri bulunduğu şüphesine kapılan zanlılar aracı yakmak için geri geldiklerinde kıskıvrak yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nın Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle "Pençe" ismini verdiği operasyonla ele geçirilen 8 şüpheli şahsın alınan ifadesinde olayı planlayarak işledikleri öğrenildi. Şüphelilerin ifadelerinde olayda kalaşnikof tüfek ile 9 milimetre çapında Glock marka tabanca kullanıldığı anlaşıldı. Soygunla ilgili şüphelileri bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkaran İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayda kullanılan silah ve malzemeleri de torbalarla adliyeye taşıdı.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda şüphelilerin olay yerinden kaçtığı aracın sahte plakalı olduğu ve 20 Ocak 2006'da Ankara'dan çalındığı belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 12:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?