30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Öcalan'a destek eyleminde kovalamaca

Şanlıurfa'da Abdullah Öcalan'a destek için basın açıklaması yapan grup ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Bir gösterici, yakalanacağını anlayınca polislere, "Yaklaşmayın üzerimde bomba var" dedi.

Hacı Ali Şenli Parkı'nda öğlen saatlerinde toplanan Özgür Yurttaş Girişimi Grubu, basın açıklaması yapmak istedi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik tedbiri aldığı bölgede, terörist Abdullah Öcalan'ın siyasi irade olarak kabul edilmesi istendi.

Özgür Yurttaş Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Fatma Doğan, "Abdullah Öcalan'ı siyasi irade kabul ediyorum" adı altında kampanya başlattıklarını söyledi.

DEHAP İl Başkanı Ahmet Dağtekin'in de katıldığı açıklama sonrasında grup DEHAP binasına yürümek istedi. Park çıkışında polis engeli ile karşılaşan gruba emniyet yetkilileri dağılın uyarısında bulundu.

Parkın arka kapısında Bahçelievler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ne sloganlar atarak yürüyen grup, burada polis barikatı ile karşılaştı. Engeli geçemeyen göstericiler, daha sonra Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nu trafiğe kapattı.

Polislerin müdahalesi ile yolu açan protestocular ile emniyet güçleri arasında cadde ve sokaklarda kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında polis ekiplerinin bazı göstericileri gözaltına aldığı öğrenildi.

Bu arada, polise yakalanacağını anlayan bir protestocu, "Üzerimde bomba var, yaklaşmayın" tehdidinde bulundu.

Elindeki sopa ile yoldan geçen bir aracı durdurmaya çalışan gösterici, yerlerde sürüklendi. Polisler bu esnada protestocuyu yakalayarak gözaltına aldı. Polisin çevrede aldığı önlemler sonucunda grup dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 17:03:29
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 10:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?