8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Öcalan'ın doğum günü kutlamaları

Abdullah Öcalan'ın doğum yıldönümü gerekçesiyle, Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'ne gitmek isteyen yaklaşık 500 kişiye, güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi. Birecik Köprüsü altında toplanan grup, Muş ve Bingöl'deki operasyonlarda ölen 14 Pkk'lı ile Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı.

Ellerinde bayraklar taşıyan 500 kişilik grup, Fırat Nehri kenarına inerek Öcalan lehine slogan atarken, 50 kişilik kadın grubu ise barış için Fırat Nehri'ne çiçek attı. Kalabalık, DTP binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Nursel Aydoğan, bir basın açıklaması yaptı. Aydoğan açıklamasında, 2006 Nevruzu, Kürt sorununun demokratik, siyasal ve barışçıl çözüm yönteminin iktidar tarafından zaman geçirmeden ortaya konulması gereken bir gerçeklik olduğunu söyledi.

Daha sonra DTP önünde toplanan grup, ölen Pkk'lılar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kürtçe marş okuyan kalabalığın, bölücü başının dev posterini Birecik Köprüsü'ne asmak istemesine güvenlik güçleri izin vermedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 21:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?