30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Polise yakın savunma taktiği

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü personeline, savunma taktikleri öğretiliyor. Aikido uzmanı olan Emniyet Amiri Cengiz Başar yönetiminde gerçekleştirilen yakın savunma sanatı derslerine ilgi gösteren polis memurları, şüpheliyi etkisiz hale getirme ve kendini koruma yollarını öğreniyor.

Şanlıurfa Belediye Spor Salonu'nda 5 er günlük periyotlar halinde devam edecek 'Polis Savunma Taktikleri, Aikido Yakın Korunma Sanatı Kursu' başladı. Aikido Uzmanı ve Emniyet Amiri Cengiz Başar tarafından verilen kursa katılan polis memurları, çalışmalara şınav çekip ısınarak başlıyor. Emniyet Amiri Cengiz Başar, daha sonra kursa katılan polis memurlarına kendilerini nasıl koruyacaklarını teorik ve pratik olarak anlatıyor. Kursta, sopalı ve bıçaklı saldırganlardan nasıl korunacağı ve saldırganın nasıl etkisiz hale getirileceği, silahlı bir saldırganın elinden silahının nasıl alınacağı konusunda da eğitimler veriliyor.

Eğitimler sırasında görevli polis memuruna saldıran kişi kısa sürede yere yatırılarak kelepçeleniyor ve etkisiz hale getiriliyor. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Emniyet Amiri Cengiz Başar, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in destekleri sonucunda kurs düzenlediklerini belirterek, "Polis memurlarını, savunma taktikleri konusunda yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız polisimizin gündelik karşılaşmış olduğu olaylardaki davranış şeklini belirlemek, herhangi bir zor kullanma şartı oluştuğunda en uygun zor kullanma şartını kullanıp etkisiz hale getirmesini öğretmektir. Suçluya, mağdura, kendine zarar vermeden adalete teslim etmesini sağlamaktır" dedi.

Emniyet Amiri Cengiz Başar, Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki yaklaşık bin personele 5'er günlük periyotlar halinde 30'ar saat eğitim vermeyi amaçladıklarını kaydederek, özellikle suçlu yakalama, etkisiz hale getirme, kelepçeleme ve toplumsal olaylarda kalkan-cop kullanma konularında eğitim verdiklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?