30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Saddam mamasıyla büyüyorlar

Şanlıurfa ve ilçelerinde "Saddam" mamaları, yeniden raflarda satılmaya başlandı. Özellikle dar gelirli ailelerin tercih ettiği çocuk mamaları, Habur Sınır Kapısı'ndan kamyonculara geçiş izni verilmesinin ardından yeniden piyasaya sunuldu.

Vatandaşlar, piyasada fiyatı 3-5 milyon lira arasında değişen "Saddam" mamalarına ucuz olduğu için rağbet gösterdiklerini ifade ederek, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sokulan mamaların, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde rağbet gördüğünü söyledi.

Şanlıurfa, Siverek, Viranşehir, Akçakale, Ceylanpınar ilçelerinde bakkalda, seyyar arabalarda yoğunlukta satılan mamalar, dar gelirli ve çok çocuklu aileler tarafından tercih edilen mamaların başında yer alıyor. Eyyübiye Mahallesi'nde bakkallık yapan Hüseyin Kaya, "İki ayrı kalitedeki mamaları çocuklar çok seviyor. Saddam ismi ise müşterilerde psikolojik baskı oluşturmuyor. 1. kalitesini 6 milyon liradan, 2. kalitesini ise 3 milyon liradan satışa sunuyoruz" diye konuştu.

Irak'tan kamyoncular tarafından 1979 yılından bu yana getirilen mamaların satışının, savaş dönemlerinde kamyoncu girişlerinin durdurulması nedeniyle zaman zaman aksadığı belirtildi. 9 çocuk sahibi Adem Güneş, "Bazı çocuklarım anne sütüyle beslenemiyor. Maddi durumum iyi olmadığı için eczanelerde satılan mamaları alamıyorum. Mecburen çocuklarımı Irak'tan getirilen Saddam mamalarıyla besliyorum. Diğer mamalara oranla aynı besin değerini taşıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?