30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Şehit polis için hazin tören

Şanlıurfa'da devriye görevi yaparken saldırı sonucu şehit olan polis memuru Ömer Gürsoy için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Devteşti Mahallesi Açıksu Caddesi'nde dün akşam saat 21.00 sularında devriye görevi yaparken faili meçhul kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Önleyici Hizmetler Şubesi ekibi görevlilerinden Ömer Gürsoy ve Murat Çelen yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden Ömer Gürsoy yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şehit polis memuru için bugün Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Şanlıurfa Vali Vekili Kaan Peker, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, polis memurları ve şehit polisin ailesinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene çocukları Ali, Merve, Berna ve küçük kızı Dilara'yla katılan şehit polisin eşi Münevver Gürsoy'a bayan polis memurları yardımcı olmaya çalıştı. Tören öncesi Türk Bayrağına sarılı olan şehit eşinin tabutunun yanına gelen Münevver Gürsoy, küçük kızı Dilara'yı kucağına alarak babasıyla vedalaştırdı.

Olup bitenden habersiz bir şekilde babasının bayrağa sarılı tabutunu okşayan minik Dilara'nın hareketleri törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Saygı duruşu ve şehit polis memurunun özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Vekili Kaan Peker, Türk polisinin 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini ifade ederek, "Ülkenin bekasını hedef alan tüm tehdit odaklarına karşı mücadele eden ve asayişin sağlanmasında üzerine düşeni yapmaya çalışan polisimiz, yüzlerce şehit vermiş, halen de vermeye devam etmektedir.

Halkımızın huzuru için görev yaparken verilen son şehit polis memuru Ömer Görsoy'dur. Aziz şehidim rahat uyu, gözün arkada kalmasın geride bıraktıkların bizim emanetimizdir" dedi.

Polis memurlarına hain pusu kuranları en kısa sürede yakalayıp adaletin önüne çıkaracaklarını ifade eden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, "Ömer Gürsoy ve Murat Çelen dün akşam saat 21.00'de Şanlıurfalıların can güvenliğini sağlamak için görev yaparken insanlık yönü olmayan kişilerin hain saldırısına uğradı.

Polisimiz yürekli ve kahramandır. Korkak hainler her zaman olduğu gibi karanlık köşe başında pusu kurmuştu. Vatandaşın can ve malını korumak uğruna şehit veren polisimizin bu canileri yakalayarak adli mercilere çıkaracağından emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Şanlıurfa Müftüsü Hıdır Bayrak'ın okuduğu duanın ardından şehit polisin cenazesi, arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşınarak ambulansa götürüldü. Törene katılanların cenazenin arkasında yürüdüğü sırada çok sayıda polis memuru gözyaşlarına hakim olamadı.

Ambulansla memleketi İçel'in Erdemli İlçesi'ne götürülen Gürsoy'un cenazesini arkadaşları gözyaşları ve araçlarının sirenleriyle uğurladı.

Bu arada dünkü saldırıda yaralanan polis memuru Murat Çelen'in Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:35:35
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 12:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?