30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Şehit polis memurunun kanı yerde kalmadı

Şanlıurfa'da silahlı saldırı sonucunda şehit olan polis memurunun kanı yerde kalmadı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonlar sonucu saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen 2 kişi, yardakçıları olan biri kadın 3 kişiyle birlikte yakalandı.

Saldırıyı gerçekleştiren M.S.Ç. ile M.A. ve onlara saldırı sırasında yardım ve yataklık ettikleri belirlenen A.A., S.A. ve M.E.'yi gözaltına alan polis ekipleri, yaptıkları aramalarda olayda kullanılan bir adet 9 milimetre çapında tabancayla Rus yapımı savunma tipi el bombası ve bölücü terör örgütü propagandasının yapıldığı yayınları ele geçirdi.

Çarşamba akşamı yapılan operasyonla yakalanan teröristlere bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında silahlı saldırı olayının yaşandığı Devteşti Mahallesi Açıksu Caddesi'nde tatbikat yaptırıldı. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ve polis ekiplerinin geniş çaplı güvenlik tedbiri altında yapılan tatbikatta saldırganlar, olayı nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bir polis memurunu şehit eden, bir polis memurunu da yaralayan saldırganların yakalanmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Vali Şemsettin Uzun, olayın PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 17 Eylül akşamı meydana gelen olaydan sonra Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalar yapması sonucu Çarşamba akşamı yapılan baskınla 2'si saldırgan 3'ü yardakçıları olmak üzere 5 kişinin yakalandığını belirten Vali Şemsettin Uzun, "Yakalanan faillerden bir tanesi örgütün 11 yıldır dağ kadrosunda bulunan bir kişi. Olayın tahkikatı sürdüğü için isim veremiyorum. Ancak dağ kadrosundan gelen militan burada kendisine bir yardımcı da bularak yardakçılarıyla birlikte bu olayı gerçekleştiriyorlar" dedi.

Şanlıurfalılar'ın teröre prim vermeyeceğini belirten Vali Şemsettin Uzun, başarılı çalışma sonunda şehit polisin kanının yerde kalmadığını, olayın faillerinin gereken cezayı bulacaklarını kaydetti. Olaydan sonra yapılan baskınlarda ele geçirilen silahların ve mermilerin balistik incelemelerinin yapıldığını kaydeden Vali Şemsettin Uzun, "Mermi çekirdeğiyle olayda kullanılan mermi çekirdeği karşılaştırıldı. Silahlar olayda kullanılmış. Ayrıca aramalarda el bombası bulduk. Bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca yardakçıların evinde örgütsel dokümanlar bulundu" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vali Şemsettin Uzun, 30 yaş üzerinde olan saldırganların yakalanmamaları halinde Şanlıurfa'daki kamu kuruluşlarına da saldırı hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Emniyet Müdürü Kutlay Çelik ve İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Uğur Dilbaz'la birlikte basın toplantısı yapan Vali Şemsettin Uzun, saldırganların üzerlerinden çıkan kimliklerin de sahte olduğunu söyledi.

Bu arada, yakalanan saldırganlardan birinin olayda kullanılan el bombası şarapnellerinden yaralandığı öğrenildi.
17 Eylül Cumartesi günü saat 20.30'da Devteşti Mahallesi Açıksu Caddesi'nde meydana gelen olayda Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekip otosu saldırıya uğramış, olayda polis memuru Ömer Gürsoy şehit olmuş, polis memuru Murat Çelen ise yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 13:41:56
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 14:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?