30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

'Tektek' harekatı

Şanlıurfa'da turizmi çeşitlendirmeye çalışan valilik, milli park haline getirmeyi planladığı Tektek Dağları'yla turizmin gelişmesini amaçlıyor. Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Ormanı'nda yetiştirilen 100 adet ceylanın, önümüzdeki günlerde 240 bin dönümlü Payamlı bölgesine bırakılacağını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Tektek Dağları ve çevresini av turizmine açmayı planladığını kaydeden Vali Şemsettin Uzun, "Bu amaçla yetiştirilen 100 adet ceylan önce Payamlı'da kontrol altında olan bir bölgeye bırakılacak. Zaman sonra ceylanlar, köylerin muhtarlarına zimmetlenerek av turizminde kullanılması planlanılıyor" dedi.

Tektek Dağları'nda ceylanların yanı sıra geçtiğimiz yıllarda bilim adamları tarafından tespit edilen 'varanüs' diye bilinen kertenkele türünü de kontrol altına almayı düşündüklerini vurgulayan Uzun, "Tektek Dağları, milli park haline getirilirse, hem canlı hayata hem de Şanlıurfa turizmine büyük katkısı olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 13:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah elçi IP: 193.140.14.xxx Tarih : 3.08.2005 15:02:17
inşallah bu haberle geyik muhabbeti yapılmıyor. geyiği muhtara zimmetleyenler çok dikkatli olmalı yoksa kimin dost kiminde geyiğe post olacağı belli olmaz. yinede urfa ya hayırlı olsun