7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Toplam 10 tabanca yakalandı

Yapılan operasyonda 3 adet hayalet silah olarak adlandırılan plastik kaplı tabanca ile birlikte 7 adet değişik çap markalarda tabanca ve bol miktarda mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Irak'tan Şanlıurfa'ya bol miktarda silah getirileceği duyumlarını alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Yeşildirek Kavşağı'nda operasyon yaptı. Kavşakta oluşturulan arama kontrol noktasında silah bulunduğu istihbaratı alınan 34 E 6723 plakalı otomobilde yapılan aramada, kamuoyunda hayalet silah olarak bilinen ve Trabzon'da papaz cinayetinde kullanılan plastik silahtan 3 adet tabanca ile değişik çap ve markalarda 7 adet tabanca ele geçirildi. Operasyonda otomobilin zula bölümünde plastik silaha takılan susturucu ile birlikte bin 500 adet fişek, 19 adet şarjör, bir adet tabanca yedek namlusu bulundu.

Silahlarla ilgili olarak Hasan K. İle Levent U. Yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Şanlıurfa'da ele geçirilen hayalet silahın adı ilk olarak Trabzon'da işlenen papaz cinayetinde duyuldu. Plastik yapımı olduğu için X-ray cihazının görmediği hayalet silahların Şanlıurfa'ya niçin getirildiği araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 16:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?