30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Ş.Urfa ilklere imza atıyor

Güneydoğu'da ilk kez kızlardan oluşan sokak basketbol takımı Şanlıurfa'da kuruldu.

Güneydoğu'da yaşayan kızların da artık bir sokak basketbol takımı var. Sokak çocuğu ve sokakta çalışan çocukların sayısının her geçen gün arttığı Güneydoğu'da, çocukların kötü niyetli insanların ağına düşmemesi için Şanlıurfa Valiliği önemli bir proje geliştirdi.

Valilik ilgiye muhtaç çocukların kötü alışkanlık edinmemesi için her mahallede bir semt sahası kurduruyor. İl Koordinasyon Kurulu kararı ile projeyi yürüten Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü çeşitli mahallerde bu güne kadar 8 tane futbol, 4 tanede basketbol sahası yaptırdı. Semt sahalarından biri de Sırrın - Karşıyaka mahallesinde açıldı.

Bu semt sahasını diğerlerinden ayıran özelik ise kızlara yönelik olması. Bu güne kadar erkek çocuklara yönelik açılan semt sahalarından biri de böylelikle ilk kez kızlara yönelik açılmış oldu. Sırrın Karşıyaka Mahallesi'nde davul -zurna eşliğinde kadınların ve kızların halay çekerek renklendirdiği açılış, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun tarafından yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 14:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hzel delıorman IP: 78.166.80.xxx Tarih : 14.05.2008 22:28:36

urfaya basket takımıyl bende geldım urfa cok guzel bır yer normalde yaptıgım en uzun yolculuk oldu urf eyahtı 12 saattı ama degdı dereceye gırdık ılk ucte benım gıbı basket bolcu arkadaslarıma basarılar dılıyorum ben kırsehırlı hazel