30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Şanlıurfa'da su topu heyecanı

Şanlıurfa'da 30 yıl aradan sonra su topu müsabakaları düzenlendi. Balıklıgöl'de 30 yıl önce yapılan su topu şampiyonalarından sonra bu yıl 7.'si düzenlenen GAP Spor Şenlikleri kapsamında su topu şampiyonası düzenlenmesi buruk bir mutluluk yaşattı.

GAP Spor Şenlikleri çerçevesinde Su Topu Federasyonu tarafından organize edilen büyükler açık küme Türkiye Şampiyonası, 4 takımın katılımıyla bugün başladı. Adana Çukobirlik, Bursa Osmangazi, Adana Yüzme İhtisas ve Bursa Uludağ takımlarının katıldığı müsabakalar Olimpik Yüzme Havuzunda başladı. Şampiyonanın ilk maçında Adana Çukobirlik rakibi Bursa Osmangazi'yi 9-8 mağlup etmeyi başardı.

Şanlıurfa'da 30 yıl önce su topu müsabakalarının Balıklıgöl'de gerçekleştirildiğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Şeref Şelli, "30 yıl sonra Şanlıurfa'da böyle bir şampiyona yapılması bizleri sevindirdi" dedi. Şanlıurfa'da da bir su topu takımı kurmak için çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Şelli, spor şenliği çerçevesinde gençler arasında iyi bir diyalog sağlandığını söyledi.

30 yıl sonra Şanlıurfa'da su topu şampiyonası yapmanın sevindirici olduğunu belirten Su Topu Federasyonu Genel Sekreteri Rahman Emeksiz, kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını kaydetti. Su topunun Yüzme Federasyon'undan yeni ayrılarak federasyon kurulduğunu ifade eden Emeksiz, "Kısa süre olmasına rağmen su topunda birinci ikinci ligleri oluşturduk. İzmirde yapılan Üniversiad oyunlarında takımımız üçüncü olmaşı başardı. Genç arkadaşlarımız önemli başarılara imza atıyorlar. Türkiye'de üç büyükler olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerine su topu takımları kurmaları için davette bulunduk" diye konuştu.

Su Topu Federasyonu tarafından organize edilen büyükler açık küme şampiyonasına yarın sabah yapılacak maçlarla devam edilecek.
(ST-EYB-CK-DE-S)

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 20:06:45
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 15:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?