30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Stad tartışmasına son noktayı Başkan koydu

Şanlıurfa'da aylardan beri tartışılan 11 Nisan Stadyumu'nun yerine yapılacak projeyle ilgili iddialara Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba son noktayı koydu. Projenin sadece bir market olarak ele alınmasının yanlış olacağını ifade eden Fakıbaba, "Projenin gerçekleştirileceği alan çok büyük. Buranın sadece küçük bir bölümü inşaat alanı olarak kullanılacak, geri kalanı yeşil alan olacak" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Sabahattin Cevheri'nin de desteklediği projeyle ilgili yapılan tartışmaların yersiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, "İnşaatı devam eden 30 bin kişilik stadyumun hizmete girmesinden sonra 11 Nisan Stadyumu'nun belediyeye devri konusunda ilgili bakanlıkla görüştüm. Burayı belediyeye devraldığımızda komplike bir proje geliştireceğiz. Çok büyük bir alanı kapsayan arazinin yüzde 6-7'lik bölümünü sosyal tesisler olan, otopark, kafeterya, oyun alanları gibi birimleri inşa edeceğiz Arazinin kalan bölümü Şanlıurfalıların rahatlıkla gezecekleri, dinlenecekleri yeşil alan olacak" diye konuştu.

Projeye Şanlıurfa'dan çeşitli çevrelerin yanı sıra bakkal gibi küçük işyeri işleten esnafın karşı çıkmasını da değerlendiren Fakıbaba, "Stadyum ve çevresi zaten Şanlıurfalıların faydalanmadığı alan. Burada sadece market değil, başka tesisler de olacak. Market bunların içinde küçük kalacak. İlimizde marketler her yerde açılacak. Urfa esnafının bilinçlenip, örgütlenip marketçiliğe kendisinin başlaması lazım. Belediye olarak biz kendilerine yardımcı oluruz. Esnaf kooperatifçilik şeklinde marketlerle rekabet yapacak pozisyona geçmelidir" diye konuştu. 11 Nisan Stadyumu'nun yerine yapılacak projelerden elde edilecek gelirin yüzde 70'inin belediyeye, yüzde 30'unun ise Şanlıurfaspor'a aktarılacağını vurgulayan Fakıbaba, bu konudaki hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Projenin Şanlıurfaspor'a önemli bir kaynak olacağını ifade eden AK Parti Milletvekili ve Kulüp Başkanı Sabahattin Cevheri, "Proje gerçekleşirse kulübün maddi açıdan önemli sorunları çözüme kavuşur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 12:38:13
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 20:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?