4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Avcı ikinci kez serbest

Siirt'te bir teröristin gömülmesi sonrasında gelişen olaylarla ilgili yaptığı açıklamalar üzerine hakkında ikinci kez dava açılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt İl Başkanı Murat Avcı, Siirt Adliyesi'nde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Muş'un Şenyayla bölgesinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucunda öldürülen Mervan kod adlı teröristin Siirt Gökçebağ Beldesi'nde gömülmesi sırasında, Muhlis Ete (18) adlı şahıs bir dağın tepesine Abdullah Öcalan'ın posterini asmak isterken vurularak yaralı olarak Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastane önüne gelerek burada bir açıklama yapan DTP İl Başkanı Avcı, bugün ikinci kez "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve halkı kanunlara karşı soğutmak" suçundan mahkemeye çıkarıldı. Siirt DTP İl Başkanı Murat Avcı, 5 saatlik ifadenin ardından serbest bırakıldı.

DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı, barış için yargılandığı için gurur duyduğunu ifade ederek, "Herşeye rağmen hukukun yerini bulduğuna inanıyorum. Bu ülkede bundan sonra da düşünce özgürlüğünün egemen olacağına inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 20:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?