4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Merval Gül'e suç duyurusu

Siirt Belediye Meclisi Denetleme Komisyonu Üyesi Hidayet Elinç ve Demokratik Toplum Partili (DTP) belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mervan Gül hakkında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuyla ilgili dilekçeyi Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikten sonra adliye çıkışında açıklama yapan Erinç, Gül hakkında 2005-2006 yıllarında hazırlanan denetleme raporlarında belirledikleri yolsuzlukları noter tasdikli belgelerle Savcılığa intikal ettirdiklerini söyledi. Denetleme raporunda, Gül'ün şehir içi temizlik ihalelerinde, malzeme alımlarında, kum şantiyelerinde, işçi haklarında ve ağırlama giderlerinde yolsuzluk yaparak belediyeyi zarara uğrattığı ileri sürülüyor.

Belediye Başkanı Gül ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce de benzer iddiaların ortaya atıldığını belirterek, "Bayındırlık Müdürlüğü'nden yapılan işin keşfi ve hak ediş raporlarının hazırlanmasını istedik. Bu hak ediş hazırlandığında da gerçek ortaya çıkacaktır. Yapılan yolsuzluk iddiaları yalandır. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?