4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

siirt'te aşiret kavgası

Siirt'te 2 aşiret arasında çıkan kavgada 11 kişi yaralanırken, 8 kişi göz altınına alındı. Polis ekipleri olayı yatıştırmakta zorluk çekti. 

Edinilen bilgiye göre olay, saat 17.30 sıralarında Siirt'in Aydınlar Caddesi'nde meydana geldi. Alacak verecek davası yüzünden Dideran ve Tomi aşiretleri mensupları arasında çıkan tartışmanın, kısa zamanda bıçaklı ve taşlı kavgaya dönüşmesiyle ortalık adeta savaş alanına döndü. Olayı yatıştırmak isteyen polise her iki grup sandalye ve sopalarla saldırırken, Dideran aşiretlerinde biri elindeki bıçağı boğazına dayayarak kendini kesmek istedi. 

Çıkan kavga sonucunda Dideran aşireti mensuplarından 7, Tomi aşiretinden 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Biber gazı ve copların kullanıldığı aşiret kavgasında, polisin olayı önlemekte güçlük çekmesi üzerine, Özel Harekat mensupları ve çok sayıda panzer de olay için bölgeye takviye olarak gönderildi. Kavgada, Aydınlar Caddesi'nde trafik kısa süreli olarak aksarken, bir kısım esnaf da olayın güvenliği için kepenk kapattı. Olayda yaralanan Dideran aşiretinden 7 kişi, Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Tomi aşiretinden yaralanan 4 kişi ise, SSK hastanesinde tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri, büyük bir zorluk içinde verdiği mücadelenin ardından olayı yatıştırırken, Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Olaydan sonra kavganın devam edebileceği düşüncesiyle kentte çok sayıda polis timlerini hazır tutuyor.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 20:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?