4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Siirt'te töre cinayeti

Siirt'te 18 Ocak tarihinde kafasına kurşun sıkılmış halde kayınpederinin evinde bulunan 5 aylık evli kadının şüpheli ölümü olayında adı geçen maktulun eşi ve kayınbiraderinin yargılandığı dava ertelenirken, mahkemeye bizzat katılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı avukat Rehyan Yalçın, töre cinayetlerini işleyenlerinin üzerine gidilmesini istedi.
Avukat Rahyan Yalçın, yaklaşık 6 süren mahkemeden sonra adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Olay ile ilgili açıklamalarda bulunan İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçın, cinayetlerin sona ermesi için bunun önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları belirtti:
"Bu olay, çok trajik ve her zaman karşı karşıya geldiğimiz bir olay. Buradan herkese çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tür vakalar yaşandığında olayın üzerine gidilmesi gerekiyor. Çünkü kayıtlara intihar olarak düşen veya intihara zorlama olarak düşüp de aslında arka planında namus gerekçesiyle işlenmiş cinayet olduğunu biliyoruz. Bu olayları son derece önemsiyoruz. Cinayetin aynı zamanda gizli iradesini ortaya koyduğu bir dosya olduğu için çok önemli. Tabi bu vakalar ortaya intihar olarak düşüyor. Dilber
Özer vakasında bizlere başvuruldu. Bütün deliller, bizi tasarlanmış ve namus gerekçesiyle işlenmiş organize bir cinayete götürüyor. Delillerin karartılması hala var. Kamuoyu vicdanı derin bir şekilde etkilenmiştir. Faillerin hakettiği cezayı almaları süreci tamamlanıncaya kadar bu olayların üstüne üstüne gideceğiz. Bu coğrafyada hiç bir kadının burnunun kanamaması için tıpkı bütün halk alanlarındaki gibi duyarlılığımızı bu alanda da sürdürmeye çalışacağız. Eksilen her bir kadın, insanlığımızdan eksiliyor
diye düşünüyorum. Bu olayı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyoruz. Hukuki mücadelelerimiz sürdüreceğiz" dedi.
Avukat Yalçın, yaptığı açıklamanın ardından, mahkemece şüphelilerin tutukluluk hallerinin devam ettirilmesi ve bir sonraki duruşmanın 14 Haziran tarihinde yapılmasına karar verildiğinin belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 20:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?