3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Cenazede gerginlik

Siirt'te dün meydana gelen olaylarda silahla başından yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Abdullah Aydan'ın Siirt'te yapılan cenaze töreninde gergin anlar yaşandı.

35 yaşındaki Abdullah Aydan'ın öldüğünü duyan birçok kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Daha sonra Ulus Mahallesi'ndeki Şeyh Süleyman Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık, yol üstündeki açık dükkanlara saldırarak, camlarını kırdı ve dükkanların kapatılmasını istedi. Sloganlarına devam eden grup, yol üstündeki Hürriyet İlköğretim Okulu, Saraçoğlu Yetiştirme Erkek Yurdu ve Belediye Ekmek Fırını binasını taş yağmuruna tuttu.

Grup içindeki bazı kişilerin taşkınlıkları engelleme çabaları ise sonuçsuz kaldı. Yol üstünde mezarlığa yakın bir caddede cenazeyi bekleyen eylemciler çeşitli sloganlar attı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansla cenazenin getirilmesiyle beraber mezarlığa yürüyen grup, sloganlarını sürdürdü. Aydan'ın cenazesi kalabalık bir grup tarafından toprağa verildi. Cenaze törenine, İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Siirt'in Kurtalan İlçesi Belediye Başkanı Murat Ceylan, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve birçok DEHAP'lı yönetici katıldı. Grup, mezarlıkta Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül'e istinaden "Mervan istifa" sloganları attı. Cenaze töreninin bitiminde bir kişinin, "Yaşasın İslam, kahrolsun Komünizm" sloganı atması üzerine cenaze töreninde bulunan yaklaşık 10 kişi şahsı darp etti.

Bunun üzerine şahıs, mahalle sakinleri tarafından bir eve kapatıldı. Cenaze töreninden sonra halk dağılırken, yaklaşık 20-30 çocuk, Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Öcalan" sloganlarıyla yürüdü.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Siirt'te dünün aksine bugün sakin bir hava esti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:12:19
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?