4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Görev başındaki er kaza kurşunuyla şehit oldu

Siirt 3. Komando Tugay Askeri Jandarma Er Zekeriya Karagöz, bir avcının kazayla vurması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çaybaşı Köyü'nde önceki gece saat 21.10 sıralarında görev bölgesine gitmekte olan Jandarma Er Zekeriya Karagöz, karşıdan açılan ateş sonucu şehit oldu. Bir avcının kaza kurşunuyla şehit olan 1985 Burdur doğumlu olan Karagöz için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören yapıldı.

Törene, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mervan Gül, Jandarma Alay Komutanı Bektaş Şahin ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Törende konuşan 3. Komando Tugayı Komutanı Abdullah Barutçu, "Vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için en değerli varlığı olan canını hiçe sayarak çıktığı görev esnasında karşıdan bir köylünün pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Er Zekeriya Karagöz, vatan evladı olduğunu göstermiştir.

Şahadetinle bu milleti millet yapan değerlerden biri oldun. Bir millet, vatanı için ölmeyi göze alan evlatlar var olduğu sürece yaşar. Bu duygularla şehidimizi anıyor, kederli ailesine, tüm silah arkadaşlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

Şehit Jandarma Er Zekeriya Karagöz'ün naaşı, törenin ardından memleketi Burdur'a gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 13:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?