4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

karikatür protestosu

Memur-Sen Siirt İl Başkanlığı, Peygamberimiz Hz. Muhammed ile ilgili karikatürleri kınama amaçlı basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen İl Başkanı Bayram Bülbül, Danimarka başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yayınlanan karikatürlerle çirkin bir saldırıda bulunulduğunu ifade ederek, bu durumun her inançlı ve duyarlı insanı derinden yaraladığını ve üzdüğünü söyledi.

Bülbül, "Bizler Memur-Sen camiası olarak, bu ve benzeri hareketleri ve çarpıtmaları, yüce İslam dininin, 'Senin dinin sana, benim dinim bana' ilahi mesajı olan hoşgörüsüne tahammülsüzlük olarak kabul ediyoruz ve onları İslam'ın bütün insanlığı kucaklayan şefkatiyle dinimize davet ediyoruz.

Bu çevreler, kendi değerlerini kaybettikleri için değersizleşmiş ve değerleri olan kutsallara gelişigüzel saldırmaya başlamışlardır. İnsanlıktan nasiplerini alamamış, sadece kendi çıkarlarını düşünen çevrelerdir. Gerçek yüzlerini, Bosna Hersek ve İsrail'deki katliamlara ve Afganistan ve Irak'taki işgallere seyirci kalmakla göstermişlerdir. Tek dişi kalmış canavarların bu tutum ve davranışlarını bütün yüreğimizle kınıyor, lanetliyor ve protesto ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 01:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?