4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Murat Avcı serbest

Siirt'te bir PKK'lının defnedilmesi sonrasında gelişen olaylar ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine hakkında dava açılan DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı, Siirt Adliyesi'nde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Muş İli Şenyayla bölgesinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışma sonucunda öldürülen (MERVAN) kod adlı militanın Siirt Gökçebağ Beldesi'ndeki defni esnasında bir dağın tepesine Abdullah Öcalan'ın posterini asmak isterken vurulan Muhlis Ete (18)'nin yaralı olarak kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nin önüne gelerek açıklama yapan İl Başkanı Avcı, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği 7 saatlik ifade ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlk mahkemece hakkında tutuklama isteği talep edilen ve bir üst mahkemeye sevk edilen Avcı, çıkarıldığı üst mahkeme tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başkan Avcı'ya yurt dışına çıkma yasağı ve her gün 08.00, 13.00 ve 18.00 saatlerinde polis karakoluna gelerek imza atma zorunluluğu getirildi.

Serbest bırakılan Başkan Avcı, bir basın açıklaması yaptı. Avcı,"Son 4 gündür ilimizde ve bölgede yaşanan bazı olaylara ilişkin yapmış olduğumuz bazı açıklamalar nedeniyle bugün Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifademiz alındı. İfadeden sonra Sorgu Hakimliği'ne sevk edildik. Sorgu Hakimliği'nde yapılan sorgudan sonra tutuklanma gerekçesi olmadığından serbest bırakıldık. Bizler daha önceden belirttiğimiz gibi bugün de tekrar tekrar ifade ediyoruz. Ülkemizde toplumsal barışın sağlanması için bugüne kadar sorumlu davrandık, bundan sonra da sorumlu davranmaya devam ediyoruz. Ülkemizin demokratik yarınları için, özgür yarınları için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı, konuşmasını, "Siirt'imizde gergin bir havanın oluşmamasında, yapmış olduğumuz açıklamalar sonucunda bugün Siirt'te her hangi bir gergin havanın olmaması sonucunda bizim tebrik edilmemiz, yaptığımız açıklamaların desteklenmesi gerekirken, ne yazık ki hakkımızda soruşturma açıldı. Ancak şu an itibariyle verilen kararın kısmen de olsa hukuki olduğuna inanıyorum. Hakkımda yurt dışına çıkmama ve günde 3 defa imza verme kararı var ve buna ilişkin yarın itirazda bulunacağız" ifadeleriyle bitirdi.
.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 12:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?