4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Gönüllü Ofisi kuruluyor

Kızılay Genel Başkanlığı kan merkezinden sonra Siirt’te gönüllülerin çalışacakları bir ofis kuruyor.

Ofisin kurulması ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere Kızılay Genel Başkanlığı Gençlik Şube Müdürü Ayla Kaplan başkanlığında Serap Gönen ve Emrah Tek’ten oluşan bir ekip Siirt’te çalışmalar yürütüyor. Ekip, Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ile birlikte Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Mutlu, Kızılay’ın çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, “Kan Merkezinin yanı sıra gençlerin gönüllü çalışmalarını yürütecekleri bir ofisin Siirt’te kurulması sevindiricidir. Biz bu çalışmalara Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Ekip Başkanı Ayla Kaplan ise Kızılay’ın son dönemlerde Siirt’te örnek sayılabilecek çalışmalar sergilediğini belirtti. Gönen, “Kuracağımız gönüllü ofisinde gençlerimiz yapacakları çalışmalarla toplumun çeşitli kesimleri arasında köprü vazifesi görecekler. Varlıklı vatandaşların ihtiyaç duymadıkları eşya ve giysileri toplayıp yoksullara iletecekler. Bununla birlikte toplumun her kesiminin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Siirt’te kan bağışı kampanyası başlattıklarını açıkladı. Vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunan Yener, “Siz de; gönüllü kan bağışçısı olup, gönüllerde yaşayınız” dedi.

18-65 yaş arası, önemli bir sağlık sorunu olmayan herkesin kan bağışında bulunabileceğini ifade eden Tanık, “Vatandaşlarımız kan merkezimize başvurduklarında, kan bağışı yapmaya uygun olup olmadıkları yapılan muayene ile belirlenmektedir. Hemoglobin ölçümleri yapılmakta, sonuçları olumlu olan kişilerin kan verme işlemleri başlatılmaktadır” şeklinde konuştu.

Yeni Mahalle Ziraat Caddesi No:16’da bulunan kan merkezinin mesai saatlerinde açık olduğu belirtildi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 20:11:30
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 17:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?