4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Vali'den hastalara ziyaret

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eşi Gül Mutlu ile birlikte devlet hastanesi diyaliz servisinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Devlet Hastanesi'ne bağlı diyaliz merkezinde yatan hastaları ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, bazı hastalara böbrek nakli için destek verileceğini açıklarken, ilçelerde de diyaliz servisi kurulması için çalışma yapıldığını açıkladı. Sağlık İl Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ile birlikte diyaliz servisini gezen Vali Mutlu, hastalar ve yürütülen çalışmalar hakkında Baştabip Op. Dr. Abdullah Sarı ve Dr. Tarık Yıkıcı'dan bildi aldı. Hastalarla da görüşen Vali Mutlu, Eruh İlçesi'nde ikamet eden ve haftada 3 gün diyalize giren 17 yaşındaki Zeliha Sain'in, Akdeniz Üniversitesi'ne böbrek nakli yapılabilmesi için Antalya'ya gönderileceğini söyledi.

Mutlu, diyaliz makinesine bağlı yaşamanın ne olduğunu annesinin hastalığından dolayı bildiğini ifade ederek, "Bunun ne demek olduğunu rahmetli annemden dolayı biliyorum. Annem, 8 yıl haftada 3 gün diyaliz makinesine girdi. Sizin de buna alışmanız gerekir" dedi. Zeliha Sain de, bu durumdan çok mutlu olacağını ifade ederek, "Allah razı olsun. Böyle bir imkan sağlanırsa, adeta yeniden dünyaya gelmiş olurum" diyerek sevincini belirtti.

Biri Hepatit-C hastaları için olmak üzere 9 adet diyaliz makinesine 15'i ilçelerden olmak üzere 30 hastanın bağlandığı bilgisini alan Vali Mutlu, Baykan, Pervari ve Kurtalan İlçeleri'nde birer diyaliz ünitesi kurulacağını müjdeleyerek, "İlk etapta bu 3 ilçemizde birer diyaliz ünitesinin kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Makineler ve ekipmanlar hazır. Personel eğitiminden sonra bu ilçelerimizde diyaliz servisleri hizmet verecek. Böylelikle, bu vatandaşlarımız haftada 2-3 gün il merkezine gidip gelmekten kurtulacaklar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 21:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?