3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Ayyıldız yeniden başkan

Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı Olağan Genel Kurulu toplantısında başkanlığa eski Başkan M. Rıfat Ayyıldız getirildi.

Kooperatif Mahallesi'nde birlik başkanlığına ait toplantı salonunda yapılan genel kurul toplantısına, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mervan Gül katıldı. Vali Mutlu, toplantıda yaptığı konuşmada esnafın, toplumun sosyal kesimini oluşturduğunu belirterek, "Esnaf, toplumun orta direğidir. Esnafın sayısal olarak artması, güçlenmesi, toplumun güçlenmesi anlamına gelir. İlimizde faaliyet gösteren 6 binin üzerinde esnafın ekonomisi memura dayalıdır. Biz kırsal kesimin de güçlendirilmesine çalışacağız. Bu amaçla, geçmişte olduğu gibi kırsal kalkınmaya yönelik projeleri uygulayacağız" dedi.

Bitlis Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Saadettin Özvural'ın yönettiği genel kurulda 87 üye oy kullandı. Başkanlığa eski Başkan M. Rıfat Ayyıldız getirilirken, asil üyeliklere Osman Gülümser, M. Ali Canpolat, Ezver Koyuncu ve Burhan Engin getirildi. Denetim kurulu ise İzzet Yavuz, Cemal Koyuncu ve Hüseyin Akbay'dan oluştu. Genel kurul kararıyla Avrupa Birliği ile uyum çalışmalarını yürütmek üzere Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu üyeliğine Bahattin Mergen, teşkilatlanmadan sorumlu üyeliğe de Fırıncılar Odası Başkanı Celalettin Arca getirildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan M. Rıfat Ayyıldız, ülke ekonomisinin iyiye doğru gittiğini ve enflasyonun düştüğünü söyledi. Kurtalan İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ile Siirt Şoförler Odası Başkanlığı, genel kurula katılmadı. Başkan Ayyıldız, bundan duydukları üzüntüyü dile getirdi ve her iki kuruluşa bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Baykan İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Gülümser ise, esnafın sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, esnafa yıpranma zammı verilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 14:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?