3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Başıboş hayvanlar toplanıyor

Siirt Belediyesi, başıboş gezen hayvanlar için 10 kişilik inek toplama grubu oluşturdu.

Sahipleri tarafından şehir merkezine bırakılan başıboş hayvanlar için bugüne kadar birçok uygulama başlatan belediye, sonuç alamayınca yeni bir yola başvurdu. Şehrin en işlek caddelerinde dolaşan hayvanların, çöp konteynırlarını devirerek çevre kirliliğine yol açmasını önlemek isteyen belediye, bu konuda vatandaşlardan da destek istedi.

Belediye tarafından oluşturulan inek toplama ekibi, gece gündüz demeden, kentin temiz bir görünüm alması için vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda hayvanları topluyor. Yakalanan hayvanlar, kent dışına çıkarılarak hazırlanan yerde tutuluyor ve sahipleri hakkında da yasal işlem başlatılıyor.

Ekip şefi Kinyaz Erkoyuncu, inek toplama operasyonunun kentte büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, "Gelen bütün ihbarları değerlendiriyoruz. Kenti istila eden ineklere karşı bir savaş açtık. Halkın tepkisini daha fazla almamak için kentte tek bir inek kalmayıncaya kadar çalışmalar devam edecek" dedi. Belediye Trafik Müdürü Nasih Oran da, bir tek inek kalmayana kadar belediye görevlilerinin çalışmalarının süreceğini kaydederken, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İlbaş ise kentte son 1 yıl içinde yapılan inek operasyonlarında 2 bin inek sahibine ceza yazıldığını ve buna rağmen kentin ineklerin istilasından kurtulmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
siirtli değilim IP: 81.214.224.xxx Tarih : 7.12.2005 21:46:43
yahu ceza kestiniz de cezalar tahsil edildi mi ki? artık türkiye de siirt fıstığı ile siirt ineği meşhur diyorlar...ne trajik ve ne komik bir durum...siirt ineği...hollanda ineği gibi değil mi...belediyenin kadrolu çöpçüleri:)