3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Belediye-pazarcı gerginliğinde mutlu son

Siirt'te sabit semt pazarına tepki gösteren pazarcılar, belediyenin seyyar semt pazarı uygulamasından memnun kaldı. Sabit semt pazarının açılmasına tepki gösteren ve geçtiğimiz aylarda Siirt Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulunan pazarcılarla yapılan görüşmeler sonucunda, belediyenin seyyar semt pazarı uygulamasıyla belediye-pazarcı gerginliği de sona erdi.

Sabit semt pazarındaki pazarcıları ziyaret eden Belediye Başkanı Mervan Gül, seyyar pazarların açılması, çalışması ve düzenlemesi konularında yetkinin belediyede olduğunu ve bundan taviz vermeyeceklerini söyledi. Bundan sonra pazar yeri sayısının artırılması, yerlerinin tespiti gibi konularda ise sivil toplum örgütleri ve ilgili meslek odalarıyla da istişare edeceklerini ifade eden Gül, "Şehirde yaşamanın belli kuralları vardır. Vatandaşa hizmet veren pazar yerlerinin de belli bir düzen içine girmesi gerekir. Bizden önce şimdiye kadar semt pazarlarına yönelik bir kayıt yoktu. Biz bu gibi yerleri kayıt altına almaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşa daha iyi ve daha güvenilir hizmet üretmektir. Biz, vatandaşın sofrasındaki bir tek zeytini, bir gram peyniri artırmak için geldik. Esnaf dahil, hiç kimseyi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz olamaz" diye konuştu.

Yeni semt pazarlarına karşı oldukları dile getiren pazarcılar, belediyenin başlattığı seyyar semt pazarlarından ise memnun olduklarını dile getirdi. Pazarcılar, "Belediye tarafından yapılan sabit semt pazarında siftah etmeden tablalarımızı kapatıyorduk. Yerimizden hiç de memnun değildik. Belediye Başkanı Mervan Gül ile yaptığımız görüşmeler sonucunda sabit semt pazarı uygulaması değiştirilerek seyyar semt pazarı yeniden kuruldu. Kurulan seyyar pazardan çok memnunuz. Bundan böyle hem biz rahatlayacağız, hem trafik ve yaya akışı rahatlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 16:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?