3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Boya fabrikasının temeli atıldı

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ilk yatırımı olan boya fabrikasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

OSB'de düzenlenen temel atma törenine, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Belediye Başkanı Mervan Gül, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, iş adamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Törende konuşan Siirt Milletvekili Öner Ergenç, ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. "Yıllardan beri sürüncemede olan Organize Sanayi Bölgemizin 2005 yılında 3 trilyonluk bir harcamayla tamamlanması sevindiricidir" diyen Milletvekili Ergenç, üniversite kurulması yönündeki çabaları da anlattı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, eğitimde ciddi atılımlar içerisinde olduklarını belirterek, "Diğer birçok alanda da benzer atılımlar mevcuttur. Cehaleti önlemeden, kalkınmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin ilk yatırımı olan bu fabrikamızın ve yakında dolmasını beklediğimiz bu bölgemizin üreten, sefaleti yok eden, işsizliği azaltan bir yer olmasını diliyorum" dedi.

30 işçinin çalışacağı, günlük 10 ton plastik ve yağlı boya üretecek olan fabrikayı kuracak olan İBAS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Koz, yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce bayrağımızın dalgalandığı her yer vatandır, kutsaldır diye bellediğimiz için ve Siirtlilerin sıcaklığını gördüğümüz için yatırım yapıyoruz. Bunların yanında, Siirt'in Irak pazarına olan yakınlığı, biz iş adamları için cazip bir konudur" şeklinde konuştu. OSB hakkında bilgi veren STO Başkanı Güven Kuzu, iş adamlarını ilde yatırım yapmaya davet etti. Kuzu, küçük ve orta ölçekli yatırım yapmayı düşünen iş adamları için kentin cazip bir yer olduğunu ifade ederek, "İş adamlarımız gelip burada yatırım yapsınlar" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu, boya fabrikasının temeli için makine butonuna bastı. Fabrikanın, 2006 yılının Haziran ayında seri üretime geçeceği ve ihracat ağırlıklı olarak çalışacağı açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 14:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?