3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Domateslerin kurutulmasını istedi

Siirt AK Parti Milletvekili Öner Ergenç, son yıllarda kurutulmuş domateslerin ihraç ürünleri arasında gözde olduğunu ifade ederek, domateslerin kurutulmasının araştırılmasını istedi.

Ergenç, yaptığı açıklamada, Siirt'te yılda 8 bin ton domates üretildiğini belirterek, "Bu domatesler maalesef üreticiden kilosu 100-150 TL civarında bir parayla alınıyor. Bu da çoğu zaman maliyetinin altında bir fiyat oluyor. Hatta bazı dönemlerde alıcı olmadığı için ürünün tarlada kaldığı da oluyor. Yani başka bir deyişle üretici, aylarca emek verdiği domates ürününden kar ederek ekmek parasını çıkarmayı bir yana bırakın, zarar bile ediyor. Bu durumu gidermek için bir salça fabrikası kurmak gerekiyor" dedi.

Son yıllarda kurutulmuş domatesin rağbet gördüğüne dikkat çeken Ergenç, "Halbuki, son yıllarda gözde ihraç ürünleri arasında kurutulmuş domates de yer alıyor. Fast food türü lokantalarda kurutulmuş domates büyük oranda kullanılıyor. Bilindiği üzere ilimizin iklimi de her türlü sebzeyi kurutmaya elverişli. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek konunun araştırılmasını istedim. Aynı zamanda konuyu, katıldığım İl Koordinasyon Kurulu'nda da dile getirdim. Fizibilitesinin uygun olacağını sandığım bu konu, üreticimizin refah düzeyini yükseltecek ve domates üretiminin artmasına yol açacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?