3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Esnafın yüzü gülüyor

Siirt'te, ramazan bayramı nedeniyle piyasada canlılık yaşanırken, bayram alışverişine çıkan dar gelirli vatandaşlar, fiyatları uygun bulduklarını söyledi.

Ramazan bayramı öncesinde piyasada meydana gelen hareketlenme, esnafı memnun etti. Giyim ve hediyelik eşyada büyük bir rekabetin yaşandığı piyasada, bayram alışverişi dolayısıyla esnafın yüzü güldü.

Takım elbise, gömlek, ayakkabı ve bayram şekerinden oluşan bayramlıkların yarı fiyatına satıldığı mağaza ve dükkanlar, dar gelirli ailelerin bir numaralı tercihi haline geldi.

Dar gelirli vatandaşların alışveriş için buraları seçtiğini söyleyen esnaf, "Vatandaşlar, buradaki fiyatları indirimli gördüğü için her yıl olduğu gibi yine buraya geliyor. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları, dar gelirli halkı buralardan alışveriş yapmaya yöneltiyor" dedi.
Bayram alışverişi yapan vatandaşlar ise satılan malların fiyatlarını uygun bulduklarını, yapılan bayram zammını normal karşıladıklarını belirtti.

Yaşanan yoğunluktan dolayı hırsızlık, dolandırıcılık olaylarına karşı önlem alan sivil polis ve zabıta ekipleri de çarşı ve pazarda sürekli denetim yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 18:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?