3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Göz yaşlarıyla uğurlandılar

Siirt'te 120 hacı adayı, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftülüğü binası önünde yapılan uğurlama törenine Vali Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mervan Gül, İl Müftüsü Mustafa Kaya ile hacı adayları ve yakınları katıldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, hacılara hitaben yaptığı konuşmada, "Dünyanın herbir köşesinden gelen insanlarla bir araya gelip, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) hazretlerinin yüce huzuruna çıkacaksınız. Sizin Allah katında yeriniz büyük. Bizim dinimiz birlik dini, barış dinidir. Yüce İslam'ın emrini, farzını yerine getirebilmek için yola çıkıyorsunuz. Biz de sizlerle beraber heyecanınızı paylaşıyoruz. Hepinizin şimdiden haccınızı ve Kurban Bayramınızı kutlarım" dedi.

İl Müftüsü Kaya ise, hac ibadetinin güçlüklerle dolu olduğunu ifade ederek, hacı adaylarının rahat ibadet yapabilmeleri için her türlü tedbirin alındığını söyledi. Kaya, "Hac yolunda en önemli husus, sabırlı olmak ve Allah'a teslim olmaktır. Yakınlarınıza, akrabalarınıza, hastalarınıza, yetimlerinize, ölmüşlerinize duayı esirgemeyin. Unutmayın bu yolda gidip de dönmemek, dönüp de görmemek var. Onun için herkesin gönlünü alın ve kimseyle küs ayrılmayın. Herkesle helalleşin. Allah, haccınızı kabul etsin" diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Kaya tarafından yapılan duayla hacı adayları, yakınlarıyla vedalaştı. Zılgıtlar ve ilahiler eşliğinde uğurlanan hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 12:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?