3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Gül Mutlu'dan örnek çalışma

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlar adını koyduğu yoksul vatandaşlara yiyecek, giyecek, yakacak, tedavi ve ilaç sağlanarak yapılan yardımların yanı sıra sosyal etkinlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Zaman zaman maddi durumları yeterli olmayan aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyen Gül Mutlu, bu ailelere hayırsever vatandaşların yanı sıra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile sivil toplum örgütlerinden sağlanan yardımların ulaşmasını sağlıyor.

Amacının, Siirt’te maddi durumu iyi olmayan insanlara; onurlarını zedelemeden sıkıntılarını azaltmak olmak olduğunu söyleyen Mutlu, "Bizler hayırseverlerle birlikte bu vatandaşların ihtiyaçlarını az da olsa gidermek istiyoruz. Bununla birlikte günümüzde çok önemli görevler üstlenen sivil toplum örgütlerinin bu yardımlaşmada üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Bu çalışmada gayesinin "İhtiyacı olan ile hayırseverleri buluşturmak" olduğunu söyleyen Gül Mutlu, "Bu amaçla hayırsever vatandaşlarımızı önceden tespit ettiğimiz fakir ve yardıma muhtaç adreslere bizzat götürerek ya da aralarında aracı olarak, zengin ve fakir arasında bir köprü olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gül Mutlu, sürdürülen bu çalışmalarda vatandaşlardan destek aldığını, son olarak da Siirtli hayırsever bir işadamının, maddi durumu iyi olmayan 4 aileye verilmek üzere toplam 1.850,00 YTL. tutarında 2 adet çamaşır makinesi ve 2 adet buzdolabı bağışında bulunduğunu da açıkladı.

Bu çalışmalar kapsamında bir müddet önce de, Saraçoğlu Çocuk Yuvasında kalan ve Aralık ayı içerisinde doğan 5'i kız, 8'i erkek olmak üzere toplam 13 çocuğa doğum günü partisi düzenlenmişti.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:29:55
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 10:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?