3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hayvan pazarına yer aranıyor

Konumu, görüntüsü ve etrafa yaydığı pis koku nedeniyle başta çevre sakinleri olmak üzere halkın tepkisine neden olan ve basında da sık sık eleştirilen "Hayvan Pazarı" konusu, valilikte düzenlenen toplantıda ele alındı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatıyla düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mervan Gül, Vali Yardımcısı Metin Demirel, Tarım İl Müdürü İlhan Özel, Sağlık Müdür Vekili Dr. Serkan Aslan, Çevre Orman İl Müdürü Vedat Erman ve bu kurumların ilgili birim amirleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mutlu, Siirt'in şehir kültürüne sahip eski bir vilayet olduğunu belirterek, şehirde yaşamanın bazı kurallara uymayı da gerektirdiğini, dolayısıyla kaçak et kesimi, hava kirliliği, hayvanların şehir içinde alınıp satılması gibi konuların aşılarak artık gündemden düşmesi gerektiğini vurguladı.

Basında bu konudaki haberlere de değinen Vali Mutlu, "Basın, milletin hür sesidir. Halkın görüşlerini yansıtır. Basının değerlendirmeleri bizim için önemlidir. Nitekim, kaçak et konusunda önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz. Devlet, el attığı bir işi mutlaka sonuçlandırmalıdır. Bugün de hayvan pazarı yerini ele alacağız" dedi. Hayvan pazarı ve saman satışı yeri konusunda şikayetler aldığını söyleyen Vali Mutlu, "Özellikle yetiştirme yurdu ve civarında yaptığım incelemelerde hemen herkesin ortak şikayeti bu oluyor. Gerçekten etrafta çok kötü kokular var. Bundan bir müddet önce hayvan pazarının yanındaki Milli Egemenlik Lisesi öğrencileriyle yaptığımız panelde bu olumsuzluklar öğrenciler tarafından da dile getirilmiş ve ben de vali olarak konuya eğileceğimi söylemiştim. Vatandaşlarımız, kadınlarımız, genç kızlarımız, artık yaşadıkları olumsuzlukları çok rahat bir şekilde dile getirebiliyor. Örneğin geçenlerde, kaldırımlarda oturan insanlardan rahatsızlıklarını dile getiren bir grup bayanın bu davranışı, beni memnun etmiştir" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, hayvan pazarının yasal olarak şehir içinde yer alamayacağını ve bunun cezai müeyyide gerektirdiğini söyledi. Vali Mutlu, hayvanlarını çarşıya salarak vatandaşı rahatsız etmeye ve çevreyi kirletmeye hiç kimsenin hakkının olmadığını, hayvancılığın elbette yapılacağını ama bunun kurallara göre olması gerektiğini söyledi. "Anlaşılıyor ki devletin bize verdiği bir yaptırım gücü var. Bu gücü, vatandaşın lehine kullanmaktan çekinmeyiz. Esasen belirlenecek tedbir ve alınacak kararların tam uygulanması halinde, bu sorunun kısa sürede çözülmemesi için bir neden göremiyorum" diyen Vali Mutlu, belediye tarafından yeni hayvan pazarı yeri için belirlenen Gülten Süer İlköğretim Okulu arkasındaki Çınarlısu Köyü güzergahında gerekli çalışmaların süratli bir şekilde yapılması talimatını vererek, toplantıyı sona erdirdi.

Toplantıda, Belediye Başkanı Mervan Gül de, Tarım-Köy Projesi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, mevcut olumsuzlukları gidermek zorunda olduklarını, dolayısıyla bu çalışmalarda valiliğin desteğinin çok önemli olduğunu kaydetti. Başkan Gül, desteğinden dolayı Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?