3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İnsan hakları günü

Siirt'te İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen panelde insan hakları alanında emeği geçenlere plaket verildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen panele, Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Adalet Komisyonu Başkanı Gökçe Yıldırım, İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Bülent Uygur, daire müdürleri ve kurul üyeleri katıldı. Panelden önce yıl içinde köylere yönelik çalışmaları nedeniyle Köylere Hizmet Götürme Birimi adına birim amiri Hakan Yıldırım ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat'a plaket verildi.

Gün dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından panele geçildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Mutlu, İnsan haklarının öneminin günümüzde iyi kavrandığını söyleyerek, "Bu gün nedeniyle aslında ilimizde her personele birer plaket vermek gerekiyordu. Ancak en fazla emeği geçenlere vermek durumundayız" dedi.

Daha sonra söz alan İnsan Hakları İzleme Kurulu üyesi gazeteci İzzettin İçin, insan haklarının tarihçesi konusunda bilgi verdi. İçin, "İnsan hakları tarih boyunca var olmuştur ve gelişmiştir. Örneğin birkaç yıl önce cep telefonu veya internet konularında insan haklarından bahsetmek mümkün değildi. Ama bugün bundan bahsedebiliyoruz" diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şenay Canoruç da insan haklarının doğuştan hak edildiğini belirterek, "İnsan hakları bahşedilmiş haklar değildir. Doğuştan hak edilen haklardır. Hatta daha doğmadan hak edilen haklardır. Aksi bir durum olsaydı bahşeden o hakları her an geri alabilirdi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 13:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?